Goda löjromsrätter
Löjrom är riktigt gott och allra bäst så avnjuts det med ett fåtal tillbehör. Du kan köpa bra löjrom på lojromsexpressen.se. Sedan har jag ett par goda exempel på vad du kan laga till med detta nedan.
Råraka med löjrom och gräddfil
- 200 g löjrom
- 6 fasta potatisar (stora)
- 1 rödlök
- 1 dl gräddfil
- smör och matolja, att steka i
Garnering
- 4 citroner, klyftor
- 4 dillvippor
Gör så här
Låt rommen rinna av i en finmaskig sil i några timmar i kylen.
Skala och finhacka löken.
Skala och finriv potatisen och krama ur vätskan väl.
Lägg det rivna i en bunke och krydda med salt och peppar.
Hetta under tiden upp stekpannan på något mer än medelvärme.
Smält en klick smör i pannan och tillsätt lite olja.
Forma fyra tunna kakor, cirka 15 cm i diameter.
Stek en råraka i taget när fettet i pannan blivit gyllenbrunt.
Låt dem ligga stilla och steka tills de fått fin färg och börjar bli frasiga i kanterna, i 3–5 minuter.
Vänd försiktigt och stek lika länge på andra sidan.
Låt de färdigstekta rårakorna ligga på hushållspapper så att lite av fettet sugs upp medan du steker resten.
Lägg rårakorna på varsin tallrik.
Portionera ut rommen, gräddfilen och rödlöken på rårakorna och garnera slutligen med citron och dill.
Löjromschips -Det perfekta tilltugget till bubbel
Ingredienser
- Naturella saltade potatischips
- Löjrom
- Finhackad rödlök
- Creme fraiche eller smetana
- Dill till garnering
Dutta ut creme fraiche eller smetana, lite på varje chips, toppa med löjrom och rödlök samt lite dill och öppna en flaska bubbel och servera!